Bloggar
Blogg Hundblogg Blogglänkar
Personligt
Om mig Jämtland Textilhistoria
I vävstolen
Textilt
Broderiprojekt FO 2010 FO 2011 FO 2013 FO 2014 FO 2015 FO 2016 FO 2017 FO 2018
Mina Hundar
Klicker Resultat Klickers GF Avkommor Kvick
Collieträffen
Hundsidor
Klickerträning Träningstips Träningsfel Hundcitat Hunddikter Filmer
I minnet
Länkar
Bl. länkar Djurlänkar
Kalender Gästbok

Välkommen till Skyttlat's Hemsida

Sticka - Virka - Väva - Brodera - Sy

Collieträff 2011

 

Igår, den 2 juni 2011, var jag och hundarna på Collieträff i Lerum!

Klicker är ju pappa till 4 valpar som föddes i december 2009. Det blev 1 tik och 3 hanar. Efter kontakt med en av valpköparna, Monica i Lerum, så blev vi inbjudna på en Collieträff, som gick av stapeln igår. Hon hade letat reda på alla hanhundsägarna och tyckte vi skulle ha en träff och det var ju alla gladeligen med på.

Vi hade tur med vädret och omgivningarna var som gjorda för hundpromenader. Det var ett härligt gäng Collie-entusiaster som träffades vid 13-tiden hemma hos Monica, som har bloggen Blåklinten och som äger “Atlas”.Till vänster på bilden är Lassi med matte Lilian, som åkt ända från Kumla.
Mina hundar, Klicker och Rollie.
Monica sitter med Atlas och Maria som står med sin King och som har åkt från Falköping.
Maria har hemsidan Sörby Mjölk och Rössberga stuteri och Lilian har bloggarna Dream Meadow´s Spring Fever och Stick och Knyppla.

En gruppbild som jag tog på hundarna. Men det är sannerligen inte lätt att få alla att sitta stilla! Till vänster är “Lassi” (Dream Meadow´s Spring Fever) och han har samma mamma som Atlas och King men från en tidigare kull. Han är dessutom släkt med Rollie och Klicker.
Klicker och Rollie känner Du ju till sen tidigare.
”Atlas” (Dream Meadow´s Peatreek), son till Klicker.
”King” (Dream Meadow´s King Af Knight), son till Klicker.

Klicker har ju en son till som heter “Keio” (Dream Meadow´s Prince Xander), men tyvärr fick dom förhinder och kunde inte komma.

När vi hade hälsat på varandra, så tog vi en promenad till ett område där det fanns möjlighet att sitta och inta vårat fika och snacka hund. Jag hade en liten demonstration i klickerträning, naturligtvis, och både Rollie och Klicker fick visa lite av sina färdigheter. Alla visste ju vad klickerträning är och Monica berättade stolt att Atlas kunde tända och släcka lyset på kommando. Kul!Maria med sin dotter Matilda och Lilians man, som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. King och Desmond, Marias och Matildas andra hund, ligger och vilar sig bakom.Monica med Atlas och Lilian med Lassi, som inte ville vara med på bild, utan vänder baken till.


När vi sen kom tillbaka till Monicas hus, visade Lilian ett nystan garn som var spunnet av hår från Lassi. Det såg väldigt fint ut och var mycket mjukt. Så nu är det bara att börja samla hundhår! Det ska väl inte ta så lång tid, med två hårbollar?
Utanför Uddevalla finns det ju en dam som spinner från bl.a. hundull, Spinn dotter min.

Det var en härlig och rolig dag och vi bestämde att vi skulle träffas fler gånger!

Tack Monica för att Du ordnade detta och Tack till Er alla för en trevlig och rolig dag!

 Instagram
Besökare:
Idag:
Denna månad:
Totalt:
Online nu:

Vädret Henån

Tack för titten och välkommen tillbaka!

Copyright © Skyttlat.se